3 danse for to, du ikke kendte til

Sponseret

Partnerdanse er populære som aldrig før ikke mindst takket være et TV-program som Vild med Dans. Alle kender til vals, tango og en god rumba. Men vidste du, at Fandango ikke er noget man spiller, men danser? Og at Capoeira fra Brasilien er en blanding af dans og kampsport for to? Vi opfordrer selvfølgelig ikke til slåskamp, men læs videre her, hvis du ønsker at lære mere om de partnerdanse, som din partner i hvert fald ikke kender til.

Der findes hundredvis af partnerdanse fra hele verden, og hvis du er garvet inden for de nordeuropæiske folkedanse, så har vi helt sikkert nogle, du ikke kender til endnu. Læs videre her, hvor vi fører dig fra Andalusien over Atlanten til først Brasilien og senere 30’ernes USA. 

Læg op til Fandango

Når man tænker dans fra Andalusien, så er det ofte Flamenco, der som det første byder sig til. Hvor Flamenco oftest er reserveret til enkeltpersoner, så Fandango en dans for to. Det er en traditionel folkedans, hvor man bejler til hinanden undervejs. Det er en dans i ¾, som akkompagneres af guitar og kastagnetter, og den danses traditionelt i Spanien og Portugal med afstikkere til blandt andet Mexico.  

Capoeira – kamp eller dans?

På den anden side af Atlanten finder vi Capoeira. Egentlig er Capoeira en kampsport forklædt som dans, men koreograferes det rigtigt, så kan der være nogle fede dansetrin at lære for personer. Oprindeligt fra sukkerplantagerne i Bahia, Brasilien, snød slaverne deres slaveejere ved at træne denne “dans”, som egentlig var en kampsport. På den måde kunne træne op til kamp lige for næsen af koloniherrerne. Denne dans kræver lidt koordinering, men den kan også få det optimale ud af partneren, uanset om det er en mand eller kvinde, man danser med. 

Do the Jitterbug

Jive, Jitterbug, Lindyhop. Kært barn har mange navne, og denne dans er ingen undtagelse. På nettet kan man se massevis af videoer fra 40’erne og 50’erne, hvor mænd og kvinder bruger hele kroppen til at lave de vilde dansetrin som dansen kræver. Særligt jive er en fantastisk stilart oprindeligt fra afroamerikanerne i 1930, som hvide amerikanere senere tog til sig. Der er masser af udfordring i denne både for dig og din partner, så tøv ikke med at komme igang.

Står du og mangler en partner til nogle mere “eksotiske” dansetrin, så er der hjælp at hente. Escort sex er ikke for alle, men for dem der nyder en omgang af denne slags kropsudfoldelse og har behov for det, så kan man ved at klikke på linket ovenover blive meget klogere på de muligheder, som internettet tilbyder inden for den slags.