Sådan holder du dig sund, hvis du er født i Jomfruens tegn

Annoncørbetalt indhold

I denne måned er det Jomfruens tegn, så alle der er født heromkring vil have Jomfruen som sit stjernetegn. Jomfruen er et jordtegn, der er kendt for at have en god kontakt til sin krop. Dog er mennesker, der er født i Jomfruens tegn, også kendt for at være meget bekymrende.

Jomfruer kan ofte bekymre sig så meget, at det rent faktisk går udover deres helbred. Det kan være alt lige fra fordøjelsesproblemer til problemer med tarmene og maven. Dette betyder, at det er vigtigt at holde sig sund, hvis du er født i Jomfruens tegn.

Jomfruens kostvaner skal som regel bestå af frugter og grøntsager, hvorfor du skal holde dig fra usund og fede madvarer.

Det er især fordelagtigt at spise citrusfrugter, bladgrøntsager, mandler, æbler, pærer og mange andre frugter og grøntsager. Sunde og gode kostvaner kombineret med let motion er bedst for alle, der er født i Jomfruens tegn, hvis man gerne vil sørge for at holde sig sund med et godt helbred.

Er du interesseret i at læse mere om Jomfruens tegn og sundhed, så skal du klikke ind her.

Hvilke frugter og grøntsager er juicevenlige og sunde?

Hvis du er født i Jomfruens tegn og gerne vil holde dig sund, så skal du i gang med at spise en masser frugter og grøntsager. Frugter og grøntsager er ikke kun gode for dit taljemål, men de er også gode for dit helbred.

Det kan være svært for mange at få nok frugt og grønt, men det behøver det ikke at være. Du kan nemlig sørge for at juice dine frugter og grøntsager og stadig få alle fordelene, når det kommer til næringsstofferne. I dette afsnit har vi fundet nogle af de mest juicevenlige frugter og grøntsager.

Spinat

Spinat er en bladgrøntsag, der er god til juice. Grøntsagen har et højt indhold af både K-vitamin og magnesium, der især er godt for dine knogler. Spinat indeholder et væld af gode næringsstoffer i form af vitaminer og mineraler, da det også har et højt indhold af jern.

Ingefær

Ingefør er en god ingrediens til juice, da det indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler. Ingefær indeholder både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, jern, zink og meget mere. I og med ingefær indeholder så mange forskellige vitaminer, så er det kendt for at være en juicevenlig ingrediens. Det kan hjælpe med alt lige fra ømme muskler til træthed, forbrænding og søsyge.

Mandler

Mandler har et højt indhold af E-vitamin, magnesium, kobber, sundt fedt og proteiner. Det er derfor en fordel at bruge mandler i din juice. Udover at være rig på sunde næringsstoffer, så har forskere også fundet ud af, at der er en forbindelse mellem Alzheimers og mandler. Derudover kan mandler også mindske risikoen for diverse hjertekarsygdomme.

Chili

Chilifrugten indeholder A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, K-vitamin og kobber. Chiliens bedste egenskab er capsaicin, hvilket gør chilifrugten stærk. Chili kan være en hjælp til både lindring af smerte og en øgning af din forbrænding.

Chili er også kendt for at være appetitregulerende, da det er godt til at holde dig væk fra fed mad og sukker.

Banan

Bananer er en af de mest brugte juicefrugter. Bananer er rige på vitaminer og mineraler såsom A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, fosfor, magnesium, jern, zink, kobber og kalium.

Bananer er kendt for at være med til at forbedre dit humør, fordi de indeholder trytofan, der er et såkaldt ’lykkehormon’. Derudover er bananer også en fordel for din søvn samt appetit.

Citron

Citroner indeholder næringsstoffer, der er gode for både dit helbred og din krop. At starte dagen ud med en friskpresset juice med citron kan både hjælpe på din hud, ånde, fordøjelse og immunforsvar.

Citroner er rige på især C-vitaminer, hvilket er godt for dit immunforsvar. Hvis du har spist et måltid med meget fedt, så er det fornuftigt at indtage citroner herefter, da de hjælper på mavesyre.

Forskellen mellem en slow juicer og en almindelig juicer

En juicer i køkkenet gør det nemmere at tilsætte et væld af forskellige frugter og grøntsager til dine kostvaner. Dog kan det være svært at vælge mellem en slow juicer eller en almindelig juicer, hvis du er på udkig efter en juicer til dit køkken – for hvad er forskellen overhovedet?

Vi har taget et kig på begge modeller, så du kan finde ud af, hvad der er mest oplagt for dig.

Slow juicer

En slow juicer sørger for at kværne frugter og grøntsager med en form for snegl, hvorfor der er mulighed for at få mere juice med denne model. Slow juiceren har fået sit navn, fordi den presser juicen langsomt med alt fra 40-90 omdrejninger i minuttet.

Frugt- og grøntsagssaften drypper herefter gennem en si eller et filter. Saften vil komme ud uden særlig meget skum samt med et lavere iltindhold i forhold til den almindelige juicer. Derfor bliver slow juicere også som regel præsenteret som de sundeste juicere på markedet.

Er du interesseret i at finde ud af, om friskpresset juice er sundere fra en slow juicer, så kan du læse en artikel om det her.

Du kan også se en oversigt over testvindende slow juicere her.

Almindelig juicer

Almindelige juicere udvinder frugt- og grøntsagsjuice med en fin rasper. I modsætning til slow juiceren bliver juicen udvundet med mange flere omdrejninger i minuttet – nemlig mellem 10.000 til 20.000.

En almindelig juicer fungerer nogenlunde som en vaskemaskine, da juicen bliver udvundet fra frugterne og grøntsagerne på nogenlunde samme måde, som vand bliver fjernet fra tøj.

Du kan også se en oversigt over forskellige testvindende juicere på markedet.

Nemme og hurtige juiceopskrifter

Når du har fundet ud af, hvilke ingredienser du vil bruge i din juice, så skal du til at finde en juiceopskrift. Vi har fundet 3 nemme opskrifter, så du hurtigt kan få lavet en omgang friskpresset juice.

Grøn grøntsagsjuice

Mængde: 1 person

Ingredienser:

 • 1 kvart broccoli
 • 1 håndfuld spinat
 • 1 stilk bladselleri
 • 1 kvart agurk
 • 1 æble
 • 1 lime
 • 1 pære
 • Evt. isterninger
 • Sund olie

Sådan gør du:

 1. Put alle ingredienser igennem din juicer.
 2. Kom isterninger i en blender, der kan knuse dem eller put direkte i juicen, når den er presset færdigt.
 3. Rør olien i til sidst forsigtigt

Citrusjuice med ingefær

Mængde: 1 person

Ingredienser:

 • 4 gulerødder
 • 1 cm. ingefær
 • 1 lime
 • 1 æble
 • 1 citron (evt. 2 citroner hvis juicen skal være ekstra syrlig)
 • 1 spsk. sund olie
 • Evt. isterninger

Sådan gør du:

 1. Tilsæt alle ingredienser til din juicer.
 2. Når juicen er presset færdig, så rør olien stille og roligt i.
 3. Eventuelt put et par isterninger øverst i glasset.

Juice med mandler, hindbær og ingefær

Mængde: 1 person

Ingredienser:

 • 2 dl. frosne eller friske hindbær
 • 1-2 dl. mælk (vælg selv hvilken slags mælk)
 • 2 tsk. revet ingefær
 • 10 mandler
 • 2 tsk. akaciehonning
 • Evt. isterninger

Sådan gør du:

 1. Put hindbær, mælk og revet ingefær i din juicer.
 2. Tilsæt den revet ingefær til sidst.
 3. Rør akaciehonning i juicen efter den er presset færdigt.
 4. Hak 10 mandler groft og tilsæt dem til juicen i glasset.
 5. Eventuelt put et par isterninger i glasset.

Er du interesseret i at finde flere opskrifter på juice samt hvorfor det er så sundt, så klik på Dr.dk og læs mere her.