Hvad er astrologi?

 

Free Crop faceless female in casual clothes standing against gray background and holding cosmic stone while showing gesture Stock Photo

Folk, der tror på astrologi, tror på, at stjernerne, solen og planeternes placering har en betydning for mennesker og livet på jorden. Når du bliver født, er det planeternes placering, der bestemmer hvilket stjernetegn, du er. Og det har, ifølge astrologer, stor indflydelse på din personlighed. Altså er idéen bag astrologi, at hele universet er forbundet som én enhed, og at alle dele derfor påvirker hinanden. Men hvorfor har astrologi vundet så meget indpas de seneste år?

 

En af årsagerne til astrologiens stadig voksende popularitet er, at det passer ind i alle religioner, lande og samfundslag. Astrologiens symboler kan fortolkes ind i dit eget liv, og mange føler, at de bliver klogere på egne egenskaber og personlighedstræk ved at lære om deres stjernetegn. Astrologer mener, at du også kan blive klogere på menenskerne omkring dig ved at kende til deres stjernetegn. Helt grundlæggende handler det om, at stjernerne og planeterne stod på en helt bestemt måde, da du blev født, og at det derfor påvirker hvilken person, du er i dag.

 

Spiritualitet er en personlig sag, men det betyder ikke, at det er en privat sag. Ved at lære om andres stjernetegn kan du blive klogere på deres personlighed, og på hvorfor de i visse situationer reagerer, som de gør. Der findes to tilgange til astrologi. Der er de, der mener, at stjernerne og planeterne styrer deres liv. Og så er der de, der mener, at astrologi skaber et rum for dem, som det er deres job at navigere rundt i. Lige meget hvilken af de to tilgange du tror på, handler det om dig; din selvudvikling og din person.

 

Mange mener dog stadig, at astrologi ikke er en eksakt videnskab, da der ikke er noget teoretisk grundlag for, at planeterne og stjernerne har nogen indvirkning på vores liv. Dog er det, for mange astrologer og andre tilhængere af astrologi, ikke vigtigt, om det defineres som en videnskab eller ej. Selvom astrologi ikke betegnes som en religion, er der måske alligevel en lighed imellem dem. Nemlig at de, der tror på det, ikke behøver andre til at godkende det, de tror på.

 

Hvis du gerne vil blive mere klog på astrologi, på dig selv og på andre, er det muligt at tage en uddannelse som astrolog. Det er en selvbetalt uddannelse, og der er flere forskellige steder i Danmark, du kan tage den. Har du brug for finansiering for at starte, kan du sammenligne dine muligheder for at optage et lån på Moneezy.