Krystaller og stjernetegn

Krystaller og astrologi har været tæt forbundet siden tidernes morgen. Der findes mange ældgamle teorier, anvisninger og forklaringer om sammenhængen, hvilket ofte kan føles ganske overvældende at navigere i. Læs mere her og bliv klogere på de vigtigste pointer, så du kan vælge krystaller der passer til dit horoskop eller give den perfekte gave til andre.

 

Stjer og krystalvalg

Den åbenlyse sammenhæng mellem astrologi og krystaller, er naturligvis at finde en krystal med egenskaber som balancerer de behov soltegnet står overfor. Samtidig er det naturligvis også essentielt at styrke de naturlige styrker og egenskaber, som tegnet allerede besidder eller har potentiale til at besidde.

Nedenfor kommer derfor en liste med hvert stjernetegns oplagte match af krystaller.

 • Stenbuk: bjergkrystal, granat og amazonit
 • Vandbærer: ametyst, rhodonit, karneol
 • Fisk: akvamarin, koral, turkis
 • Vædder: amazonit, ametyst, rosakvarts
 • Tyr: karneol, tigerøje, citrin
 • Tvilling: citrin, turmalin, lapis lazuli
 • Krebs: citrin, månesten, karneol
 • Løve: karneol, granat, obsidian
 • Jomfru: jade, turkis, agat
 • Vægt: rosakvarts, lapis lazuli, ametyst
 • Skorpion: turmalin, sodalit, malakit
 • Skytte: sodalit, aventurin, ametyst

 

Krystaller til hele dit horoskop

Husk dog at dit horoskop er en kompliceret sammensætning af mange forskellige planeter, som besidder hver deres tegn. Det betyder at forskellige områder af vores liv vil være domineret af forskellige tegn.

Derfor er det ikke kun dit soltegn, som er væsentligt, når du skal vælge din krystal. Det er i den grad også relevant at se på de øvrige planeters placering. Du kan derfor se på hvilken planet du oplever at forstærke i dit horoskop, udover dit soltegn.

Ønsker du eksempelvis at styrke dit kærlighedsliv og dermed planeten venus, så kan du se efter hvilket tegn du har i dit personlige horoskop og vælge en krystal der passer til dette tegn, i stedet for til dit soltegn.

Ønsker du derimod at styrke forbindelsen til dit følelsesliv, så er det måske i stedet månen og dit tegn her, der bør ses imod.

Krystalsmykker hos Savasana

savasana.dk kan du finde alverdens krystalsmykker til hvilket som helst tegn i dit horoskop. Du kan også læse meget mere om egenskaberne for hvert enkelt krystal, samt hvordan dette spiller sammen med hvert enkelt stjernetegns behov og udfordringer.

Du kan også finde information omkring hvordan krystallernes energi bedst plejes, herunder hvordan hvordan du eksempelvis kan rense dine krystalsmykker med røg eller vand samt hvordan de genoplades af eksempelvis månelys, intentioner og selenit.

Din intuition kender vejen

Det er dog vigtigt at understrege, at din intuition altid bør være din rettesnor, når det kommer til krystaller.

Det kan være yderst gavnligt at finde inspiration i hvordan krystaller traditionelt er brugt og hvordan andre finder forbindelse mellem krystallernes egenskaber og deres behov. Når det er sagt, så er det dog vanskeligt at opstille regler for brugen af krystaller, og det er op til den enkelte at vurdere, hvad der virker og hvad der ikke gør for dem.

Det kan i den forbindelse være behjælpeligt at holde en journal over hvilke dage krystallerne er båret og med hvilket resultat.

Derudover bør der altid lyttes til mavefornemmelsen og den intuitive tiltrækning eller vigen mod bestemte krystaller på den givne dag.