Kvaliteter

At lægge horoskoper er et stort arbejde for astrologer, og som du tidligere har kunnet læse her på Stjernetegn.nu, er der mange ting, der skal tages højde for. I vores sidste blog, kunne du læse om elementerne, og deres betydning for stjernetegnet.  Her kan du læse om kvaliteter i astrologien, og hvad de egentligt betyder astrologisk set, og hvilken betydning de har for netop dit stjernetegn.

Hvordan bruges kvaliteter i astrologien?

Ligesom elementerne gælder for flere stjernetegn på tværs af stjernetegnshjulet, så opdeler kvaliteterne også stjernetegnene, så de tilhører grupper, der hedder:

  • Kardinal
  • Fast
  • Bevægelig

For hvert stjernetegn har kvaliteten en særlig betydning, der går hånd i hånd med de karaktertræk, som stjernetegnet i forvejen har og medvirker til at forstærke dem. Stjernetegnsgrupper er:

  • Kardinaltegn er Vædder, Krebs, Vægt og Stenbuk
  • Fasttegn er Tyr, Løve, Skorpion og Vandmand
  • Bevægeligtegn er Tvilling, Jomfru, Skytte og Fisken

Kvaliteternes betydning

Kardinaltegnet repræsenterer begyndelsen, der også i stjernetegnshjulet er repræsenteret af Vædderen. Kardinaltegn er eventyrerne, der bevæger sig fremad efter deres drømmes mål. De er opfindsomme og målrettede og stædige. De giver ikke op før de er i mål.

Fast-tegnet fastholder idéer, de repræsenterer energien der fastholder det solide. De er begavede mennesker, med en høj koncentrationsevne og de er fantastisk stædige og vedholdende.

Bevægelig-tegn repræsenterer det nye, der kommer. De er fleksible og kommunikativt dygtige, men også destruktive. Fordi de repræsenterer det der skal komme, så er de i deres fleksibilitet også dygtige til at omstille sig og klare forandringer.

Kvaliteternes sæson

Kardinaltegnet er den første i sin sæson. Ligesom Vædderen er det begyndende tegn i stjernetegnshjulet, så repræsenterer kardinaltegnet begyndelsen. Vædderen – er det første stjernetegn i forårssæsonen, Krebsen for sommeren, Vægten for efteråret og Stenbukken for vinteren.

Fast-tegn betegnes som det andet stjernetegn i sin sæson. Tyren – det andet tegn i foråret, Løve – det andet tegn i sommeren, Skorpionen – det andet tegn i efteråret og Vandmanden – det andet tegn i vinteren. De repræsenterer det solide, det opbyggende, fortsættelsen af Kardinaltegnene.

Bevægelig-tegn er det tredje stjernetegn for deres sæson. Tvillingen er det tredje tegn i forårssæsonen, Jomfruen – sommer, Skytte – efterår og Fisk – vinter. De repræsenterer nedbrydningen og klargøringen til det næste – det nye – der er på vej.