Se ind i fremtiden

Det er et spørgsmål om tro – og ikke mindst om det overhovedet fysisk er muligt – at se ind i fremtiden. Nogle tror de kan – andre mener der er muligt. Historien er fyldt med mennesker der mente de kunne se ind i fremtiden. Her er Nostradamus den mest kendte clairvoyante. Lige nu er der mange der tilbyder deres tjenester. Men hvad vil du gerne se hvis du kan se ind i fremtiden.

Vi bekymrer os om fremtiden. Især når vi får vores egne børn og vi forestiller os verden 20 år fremme i tiden. Hvordan skal det gå dem? Finder de kærligheden? Bliver de syge eller kunne de dø? Det er som regel det værste vi forestiller os og frygter. Derfor vil vi meget gerne se ud i fremtiden. Sker der noget dårligt kan vi så måske forhindre det.

Mange vil også gerne vide om kærlighed og karriere, økonomi og familie. Det er dog de færreste der går til en clairvoyant om et kviklån.

Der er mange film der også leger med tanken om rejser frem og tilbage i tiden. Men hvad er egentligt muligt?

Einstein og Rosen

Einstein påviste at tiden er relativ. Det vil sige den både kan gå langsommere og hurtigere afhængig af hvilken hastighed du rejser med. Rejser du med lysets hastighed vil tiden nærmest gå helt i stå. Det samme gælder tæt ved sorte huller, hvor rum-tid struktur bryder sammen under ekstrem tyngdekraft – og der opstår en begivenhedshorisont. Her kan man ikke se “ind bag” den. Derfor er sorte huller ikke rigtige huller, men snarere punkter i universet, hvor tyngdekraften er gået amok. Men tiden går hele tiden forlæns. Så er der rum indenfor fysikken der gør tidsrejse muligt. For kan man rejse i tiden, så kan man også se ind i fremtiden. Der er meget stærke indikationer af at det er muligt at rejse i og bøje tiden.

De klartseende

Hvis det fysisk er muligt at se frem i tiden, så åbner det også op for at clairvoyante rent faktisk kan “se noget” andre ikke ikke kan. Det kan være en tolkning af fremtiden eller signaler, der er der hele tiden og som skal oversættes oppe i hovedet. Mange clairvoyante beskriver selv processen som at være nærværende og lytte til sin egen intuition. Men det er klart at hvis man rent faktisk kan se frem i tiden kommer der et paradoks. For hvis jeg ser jeg bliver dræbt af en bil, så kunne jeg tage til nordpolen og blive resten af mit liv. Der er meget få biler der, så sandsynligheden for at dø på den måde ville være absurd lille. Jeg ville med andre ord undgå det jeg havde forudset. Jeg kunne også bare hoppe ud af et højhus. paradoks er det samme – jeg ville ændre min fortid – og dermed min fremtid. Andre ser på det mere komplekse paradoks – eller modsætningsforhold. Hvis jeg rejser tilbage i tiden og slår min mor ihjel inden hun føder mig. Så kan hun ikke føde mig og jeg kan ikke rejse tilbage i tiden. Man kan blive helt rundtosset på den måde.

Et snert af fremtiden

Måske har det altid været sådan. At fremtiden lige kan anes – men er forstyrret af de mange mulige udfald der er. Enhver handling har en konsekvenser. De samlede konsekvenser udgør fremtiden som helhed. Men hvis vi kun har en del af brikkerne – så bliver det mere sløret. Vi kender ikke alle mellemregningerne, der fører til et bestemt udfald. Det vil give mening med at vi jo har en fornemmelse eller følelse af fri vilje. Men er det overhovedet nødvendigt at kende fremtiden. Vi kender jo slutfacit. Vi skal alle dø på en eller anden måde.

Lev i nuet

De mange råd clairvoyante giver handler meget om nuet. At være og leve i nuet. Det handler om at lytte efter sin intuition og sine følelser. Finde sig selv og sin retning. Det behøver man ikke at være klartseende eller få hjælp til. Det er rejse man selv skal gøre. At leve i nuet er åbenbart svært for mennesket. Vi vil hellere leve i fortiden og/eller i fremtiden. Derfor kan man øve sig med mindfulness og yoga. Mange vælger også englekort og lytte til guider.

Hvilken vej vælger du ? Når alle veje fører til fremtiden.