Smarte hjælpemidler til din gigt

Dette indhold er sponsoreret

Hjælpemidler til dig der har gigtDet kan være vanskeligt at leve med gigt, da små opgaver i hverdagen pludselig kan virke uoverskuelige. Det skal bestemt ikke være sådan, at du føler, at alting er en udfordring. Det er derfor muligt at anskaffe hjælpemidler, hvis du lider af en reumatologisk sygdom, som gigt er. Der findes forskellige gigthjælpemidler på markedet i dag, som kan gøre din hverdag lidt mere overskuelig. Om det er i køkkenet eller andre situationer, hvor dine fingre, hænder eller arme har brug for ekstra støtte, eller noget helt andet, kan det betale sig at udforske markedet nærmere.

Lider du af gigt eller har du symptomer?

Hvis du lider af gigt, kender du allerede til de begrænsninger og smerter, som du måske oplever på daglig basis. Gigt er den mest udbredte kroniske sygdom i Danmark, og det er derfor ikke besynderligt, hvis du selv har bemærket symptomer på gigt. Det gælder om at komme i behandling hurtigst muligt, og der er en række symptomer på gigt, du kan være opmærksom på. Du skal søge læge:

  • Hvis du har haft ledsmerter over en længere periode på omkring 1-2 uger
  • Hvis du pludselig får slemme ledsmerter
  • Hvis du mærker stivhed i dine led
  • Hvis du kan mærke at dine led hæver, er varme og/eller ømme
  • Hvis du har slemme smerter i arme eller ben

Du skal huske at lytte til din krop og søge læge, hvis du har en mistanke om, at du lider af gigt. I dag findes der effektive og gode behandlingsmuligheder, så du har de bedste forudsætninger for et liv uden slemme smerter.

Hvilke hjælpemidler kan du anskaffe?

Der findes som sagt forskellige gigthjælpemidler, der kan hjælpe dig i hverdagen. Især i køkkenet kan det være brugbart med hjælpemidler, hvis du oplever stivhed og smerter i dine led. Det kan nemlig være en hård kamp blot at skulle løfte på ting.

I køkkenet kan du eksempelvis anskaffe dig en elkedel, som gør det nemmere og mere trygt at hælde kogende vand op i en kande.En vippe-kedel sørger for, at vandet i kedlen roterer i cirkulære bevægelser, så du ikke behøves at løfte op i kedlen for at hælde. En vippe-kedel er blot et af mange redskaber, som kan være en stor hjælp for dig, der lider af gigt.

Hjælpemidlerne findes alt efter hvilke behov, du har, og hvis du generelt føler, at du mangler redskaber til din gigt, kan du anskaffe dig ‘gigt-pakker’, hvor forskellige hjælpemidler er samlet i en pakke. På den måde kan du prøve de mange redskaber af og finde ud af, hvad der virker bedst for dig.