Tarotkort – Alt om Tarotkort og træk et gratis

Tarotkort – Kortspillets oprindelse

Tarotkort er et helt særligt spil kort, der fortæller om skæbner og liv. Det opstod og blev brugt fra midten af ​​det 15. århundrede i forskellige dele af Europa. Det havde velklingende navne som på italiensk tarocchini eller det franske tarot og endda på østrigsk Königrufen.

Mange af disse versioner findes også og spilles stadig den dag i dag. I slutningen af ​​det 18. århundrede begyndte nogle at bruge dem til  spådom, som senere blev specialiseret og udviklet til okkulte formål.

Som almindelige spillekort har tarot fire kulører, som varierer efter hvor du er: franske dragter i Nordeuropa, latinske dragter i Sydeuropa og tyske dragter i Centraleuropa. Disse tarot-kort, uden okkult symbolik bruges stadig i hele Europa til at spille kortspil.

Hvis du vil trække et gratis Online Tarotkort, så skal du scrolle ned i bunden af siden

>>Få lagt dit personlige horoskop her<<

De forskellige versioner af Tarot

I engelsktalende lande, hvor disse spil ikke spilles, bruges tarotkort primært med det formål at spå om skæbnen. Det gjorde man ved brug af specialdesignede kort. Deres oprindelse står lidt i det uvisse, men er sporet af nogle okkulte forfattere til det gamle Egypten eller Kabbalah. Men det er ikke dokumenteret, at man brugte tarot kort til at spå før det 18. århundrede.

De ældste overlevende tarotkort er Visconti-Sforza-tarotdæk. Der blev malet i midten af ​​det 15. århundrede til herskerne i hertugdømmet Milano. Et lignenede tarot spil blev bestilt af hertug Filippo Maria Visconti. Det er lidt uvist hvornår, men sandsynligvis i starten af 1400 tallet. Her er der fortalt om et kortspil med et 60 kort og 16 kort med billeder af de græske guder og dragter, der skildrer fire slags fugle.

De 16 kort blev betragtet som trumfer og havde hver deres udtryk og karakterer.

Astrologi og tarotkort

I Firenze bliver det for alvor spændende. Her kobler man spillet sammen med astrologi og dens symbolik og der skabes en forbindelse til stjernetegn. Det blev kaldt Minchiate og havde 97 kort med astrologiske symboler og de fire elementer – jord , ild, vand og luft – og de traditionelle tarotmotiver.

Da de tidligste tarotkort var håndmalede, er det oplagt at tro at der ikke er  produceret særligt mange og der har været individuelle forskelle.

Det var først efter Gutenbergs opfindelse – trykpressen –  at masseproduktion af kort blev mulig. Udvidelsen af ​​tarot uden for Italien, først til Frankrig og Schweiz, fandt sted under den italienske krig. Det vigtigste tarotmønster, der blev brugt i disse to lande, var Tarot fra Marseilles  eller De originale Milanesiske Tarotkort.

Tarot i dag

Tarot er i dag helt det samme overalt. Det er et spil med 78 kort, hver med sit eget billede, sin egen symbolik og ikke mindst historie.

Den store Arkana er 22 forskellige kort. Du kender måske Narren, Djævlen, Døden og skæbnehjulet. Du kan læse meget mere om dem her på siden – ligesom du kan med stjernetegn på vores astrologiside.

Den lille Arkana har så hele 56 kort, der består af sæt fudstændig som du kender det fra almindeligt kortspil med ruder, klør, hjerter og spar. De forskellige sæt hedder her Sværd, Bægre, Mønter og Stave. Ligesom almindelige kortspil er der 14 kort i hvert sæt. Kortene går fra 1 til 10.

Hvert sæt har en særlig betydning og er knyttet til et særligt område eller periode i livet. Lille Arkana kort er det typiske billede på de mindre og mere hverdagsagtige begivenheder i vores liv.

Store Arkana kort er de kort der handler om det overordnede i livet. De præsenterer os for de mere langsigtede hændelser i livet. De indeholder billedkort, som symboliserer generelle idealer og moralske standpunkter. De er også nummererede – men er helt fra 1 og op til 21. Det så utroligt kendte og ikoniske kort nr. 22 er Narren, som også har nummeret 0.

Hvis du ser et af de store Arkana kort der falder i et særligt livsområde under en læsning og efterfølgende lægger et lille Arkana kort om samme tema i bagefter betyder det for eksempel, at dette emne, som det jo er med alle emner her i livet, er ved at miste sin betydning i dit liv for en stund. Kortenes betydning ændrer sig til det modsatte, hvis det er lagt med med hovedet nedad.

De 22 store Arkana korts betydning:

Den betydning kortenes har for dig i en læsning vil variere alt efter deres indbyrdes placering. Der er især et af kortene som mange synes er skræmmende hvis de ikke kender Tarotkort. Det er naturligvis Døden. Men døden i tarotkort er ikke ment som en fysisk død, men er et symbol på en afslutning. Nedenfor kan du læse meget mere om hvert korts betydning:

0 er Narren: 0 er som du læste tidligere Narren og symboliserer begyndelsen på noget nyt. Samtidig er det også et udtryk for noget spontant eller skørt eller for nogle uigennemtænkt. Samtidig kan det også repræsentere blnd tro eller tillid.

1 er Magikeren: Her er koncentration, opmærksomhed og bevidsthed symboler sammen med aktiv handling – som vi taler meget for på disse sider. Det kan også symbolisere styrke.

2 er Ypperstepræstinden: det taler til underbevidstheden og de uforløste potentialer. Det er heller ikke tilfældigt at det også handler om det mystiske  – både for dig selv og andre.

3 er Kejserinden: Kortet symboliserer det feminine, fertilitet og skønhed. Det kan også symbolisere naturen og at man har mere end rigeligt til sig selv-

4 er Kejseren: Som er det maskuline kort. Det er naturligvis faderfiguren og det naturligt autoritative. Det er også billedet på et solidt og sikkert fundament og en struktur.

5 er Ypperstepræsten: Der er om religion og tro, traditioner og andet i livet som kommer med jævne regelmæssige mellemrum.

6 er De elskende: Man kender det næsten fra James Bond filmen Live and let die. Det symboliserer naturligvis seksualitet – og dit forhold til sex. Det kan dog også være de dybere og underliggende værdier.

7 er Vognen:  Det er et kort, som er præget af vindermentalitet og en naturlig målrettethed.

8 er Styrke: Udover det oplagte som mod og styrke handler kortet også om empati – evnen til at leve sig ind i andres følelser og tålmodighed.

9 er Eneboeren: Eneboer-kortet er ikke isolation, men søgen efter ro til refleksion. Det er en indadvendt proces. Der kræver alene tid.

10 er Skæbnehjulet: Det er tit forbundet med forandringer, som er forudbestemt.

Det var de første 10 Tarotkort

11 er Retfærdighed: Det er ansvar og sandhed – og selvfølgelig den indre og ydre retfærdighed.

12 er Den hængte mand: Den hængte mand er dobbelttydig. Det er både opofrelse, men også at være bundet af noget – som et løfte.

13 er Døden: Døden er som tidligere nævnt ikke ment fysisk, mn som en overgang eller forandring. Frygt ikke døden – men frygt forandringen.

14 er Mådehold: det fortæller om hvordan og hvor god du er til at holde balancen i livet – som work-life balance.

15 er Djævlen: Djævlekortet viser din seksuelle og materielle afhængighed – det er det at være bundet til – eller af – noget du ikke kan slippe.

16 er Tårnet: er forandring. Det er tit negativt som kamp, kaos og katastrofer. I disse fake news tider handler det også om afsløring.

17 er Stjernen: Stjernen er roen. Det symboliserer fornyelse og ikke mindst håbet i os alle. Det giver også fuldkommen ro.

18 er Månen: Månens er det usikre element. Det er uroen og frygten . den manglende mening, tvivlen – og repræsenterer den negative del af en 6. sans. Det er også om illusioner man skaber for sig selv og uforløste drømme.

19 er Solen: Det er det sjove i livet – glæde, varme, succes og lykke.  Det er det positive spillekort, som symboliserer dynamik og vitalitet.

20 er Dommen: Her er den klassiske (gen)fødsel og ikke mindst tilgivelse. Kortet repræsenterer din indre stemme eller kald.

21 er Universet: Det er starten og slutningen på noget. Men kan også have betydning som at rejse

Hvad kan man bruge tarot til?

Du kan bruge en tarotlæsning til at få viden om din personlighed, dine muligheder, dine valg i livet. Det er en seance eller vejledning, hvor dine spørgsmål spejles i et kortspil med mennesketyper vi alle kender. Der er en masse psykologi i natop tarotkortenes forskellige figurer og den symbolik, de er knytte op på. Der er flere typer af situationer og dermed læsninger:

Spørgsmåls-læsning: Det er ikke svært at regne ud at hvis konsultationen er af denne karakter, så handler det om et meget konkret spørgsmål som man bare må høre fra det hinsides.

Men Tarotkort kan desværre ikke svare hverken ja eller såmænd et nej. Derfor er det så vigtigt ag man ikke stille spørgsmål, som lægger op til et nej eller ja. Det handler om at være klar på de brede – og lidt store spørgsmål.

En tarotlæsning er en stille vejledning,  så man jo netop kan blive guidet på de områder i livet man er usikker på. Man fraråder altid at tage beslutninger på baggrund af kortene. Derfor er det vigtigt at vide noget om mortene – og ikke mindst sig selv.

Hvem bruger tarot i dag?

En læsning – en Tarotlæsning – er ikke helt så almindelige som horoskoper og stjernetegn. Der er stadig en hvis – og ikke vis – portion mystik forbundet med udførelsen. Der er nok mange der forbinder det med spåkoner og krystalkugler. Der er sikkert også en film, eller to der udstiller disse kortlæggere.

Men mange bruger alligevel de råd og den vejledning som nogle tarotlæggere giver. Det er typisk også folk, der står med store dilemmaer i livet og som søger hjælp. Her på siden kan du sætte dig godt ind i  hvordan det spirituelle, horoskoper og tarotkort kan være en guide i dit liv.

Typisk er det folk med svære valgsituationer som har brug for en pil, en retningslinje. Man kan hurtigt fare vild i valgmuligheder. Og som regel søger man et svar. Ligsom de gamle grækere der konsulterede oraklet i Delfi.

Mange får en læsning op til et bryllup, deres barns fødsel. I svære timer, hvor man savner svar. Ofte i magtesløshed, når man bare har stirret sig blind på en problemstilling.

Gratis Tarotkort – Træk et online gratis Tarotkort her

Rundt på internettet er der flere forskellige muligheder for, at trække et tarotkort gratis. Det bedste sted online er Free-tarot-reading.net og det finder du ved at klikke her.

På Free-tarot-reading.net trækker du helt tilfældigt seks tarotkort, og ud fra disse kort får du en lægning.