Slip effektivt af med din fobi med tankefeltterapi
– Gæsteindlæg leveret af Ziggyterapi.dk –
En fobi kan have store konsekvenser for dagligdagen. Lider man af en fobi betyder det ofte, at man forsøger at undgå at udsætte sig selv for situationer der kan udløse fobien, med alle de ubehageligheder, det kan have til følge.
Således kommer man ofte til at planlægge sit liv omkring sin fobi, og dermed vil frygten for at blive ‘trigget’ (udsat for en udløser til den fobi som personen lider af) fylde meget i dagligdagen. For langt de fleste, vil det derfor give et mærkbart løft af livskvaliteten at komme en fobi til livs.
Hvordan opstår en fobi?
En fobi opstår oftest i forbindelse med, at man har haft en ubehagelig – eller måske endda direkte traumatiserende – oplevelse tidligere i livet. Kroppen og underbevidstheden husker, og vil i tilfælde af en tidligere opstået fobi, reagere uhensigtsmæssigt med angstlignende symptomer, hver gang den møder sin udløser.
Disse symptomer kan blandt andet være vejrtrækningsproblemer, rysten, uvirkelighedsfølelse, kvælningsfornemmelse, rødmen, ondt i maven, kvalme mm.
Vores hjerne og nervesystem er fantastisk, og hjælper os med at advare os og reagerer, når der er fare på færde. I forbindelse med en fobi kan vores kognition/tænkning forstå, at der ikke er fare på færde, men vores krop, underbevidsthed og følelser har ikke samme rationelle forståelse af tid, og forstår derfor ikke, at den ikke er i samme “farlige” situation, som da fobien oprindeligt opstod, måske endda mange år tidligere.
Derfor kan det være svært at tale angst og fobier til ro med velmenenhed, kloge ord og fornuft, da krop og underbevidsthed reagerer spontant på en stærk oplevelse af akut fare – også selvom den logiske del af hjernen godt ved, at der ikke er akut fare på færde. Længere nede i teksten, kan du læse om hvorfor tankefeltterapi er så effektiv en behandlingsform mod netop fobier.
Ønsker du i øvrigt at læse mere om fobier, kan det gøres blandt andet på Psykiatrifondens hjemmeside.
Hvem bliver ramt af fobier?
Ifølge Psykiatrifonden lider op mod 6-7% af den danske befolkning af såkaldte enkeltfobier. En enkeltfobi karakteriseres ved en stærk angst for eksempelvis specifikke situationer, dyr, insekter, fænomener eller endda personer i skikkelse af en profession. Det kan typisk være angst for åbne eller lukkede rum, mørke, vand, højder, edderkopper, fugle, trafik, tandlæger, genstande, forsamlinger af mennesker eller mange andre ting.
Fobier viser sig med andre ord i snart sagt i alle afskygninger. En fobi er en psykisk lidelse, der rammer bredt i befolkningen og ikke kan siges at være bestemt af køn, alder eller social klasse.
Bliv effektivt behandlet med tankefeltterapi
Tankefeltterapi er så effektivt et redskab til behandling af fobier, at de ofte kan fjernes helt på én enkelt behandling.
Behandlingen foregår ved at klienten guides ind i den første oplevelse hvor fobien opstod. Herefter trykkes der let på bestemte punkter på hænder, hoved og overkrop. Dette sker mens behandleren anvender en særlig spørgeteknik der indeholder konfirmationer og herved forløses fobien sammen med det bagvedliggende traume.
Personerne som behandlingen udføres på, vil opleve en stor følelsesmæssig forløsning og efterfølgende lettelse. Resultatet er, at balancen i din følelsesmæssige reaktion på en oplevelse genskabes.
Tankefeltterapi er en meget sikker form for behandling, og er en bredt anerkendt alternativ behandlingsform i både Danmark og udlandet. I USA er det tilmed godkendt som evidensbaseret behandlingsform.
Det anbefales altid, at du tager en forudgående snak med din læge om din lidelse.
Få svar på dine spørgsmål
Måske har du allerede været igennem flere forgæves forsøg på at komme din fobi til livs, og derfor overvejer om det overhovedet kan lade sig gøre at forbedre din situation. Ønsker du at få mere info om tankefeltterapi, hvad en session koster og hvad det kan gøre for dig, så kan du finde svar på Ziggyterapi.dk.
– Dette indlæg er et gæsteindlæg fra Ziggyterapi.dk –
Gå til forsiden.